Romerike.no

Velkommen!

Romerike.no er en lokalsone hvor du kan diskutere nyheter fra rb.no, samtale om stort og smått, dele bilder og fortelle andre om ditt arrangement. Du kan også lage din egen sone. Lurer du på noe, ta kontakt! Hilsen Torill Hedum

Romerike.no anbefaler

Galleriet
Last opp dine fineste bilder – og del dem med andre.

Dyrehjelpen
Her kan du etterlyse dyr som er savnet eller melde fra om dyr som er funnet.

15061 medlemmer

Se alle

Romerike.no er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jørund H.
59
Et innlegg av Gabrielle P. V.
1
Et innlegg av Per-Jonny K.
3
Et innlegg av Jørund H.
13

Nyeste saker fra Origo-soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region.

Exclamation_desat_24

Wow, is this the farm?!

Nå kommer de snart. Amerikanerne. De årlige amerikanerne.

Exclamation_desat_24

Hunnkatt savnet fra Varud/Dal

Marthe ble borte mens hun var på ferie hos tante. Hun er brun og fersken, kosete og pratsom.

Exclamation_desat_24

Hvit skipskatt savnet i Nannestad

Hunkatt, Nusse er en helt hvit skipskatt som har vært på ferie i 2 uker i Nannestad. Den har ikke blitt sett siden torsdag 16 juli. Den har bosted på Jessheim, Sand. Den er i alderen av 9 år og har ikke chip. Skulle noen ha opplysninger, ring:93447722/97777275

Exclamation_desat_24

Tor Espen Aspaas kommer til Uthaug kunstsenter 22.august

Tor Espen Aspaas er en av de mest profilerte pianistene og musikkformidlerne i sin generasjon av norske musikere. Han ble i 2006 professor – en av landets yngste – ved Norges musikkhøgskole hvor han nå ved siden av undervisning og veiledning gjør et forskningsprosjekt på improvisasjonens rolle i Beethovens kreative prosesser og verker. (www.nmh.no)

Exclamation_desat_24

har du sett Martin?

Vår kjære pus Martin har kommet bort og vi er redd han ikke finner veien hjem. Ble siste sett i hagen i Øysteinsgate ved Vigernes i Lillestrøm. Han er en omplasseringskatt, som har vært innendørs hele sitt liv og nylig blitt introdusert til uteverdenen. Vi er redd han kan ha blitt skremt bort fra området han kjenner. Han er chippet, men bærer ikke halsbånd. Han lyder ikke navnet sitt noe særlig, liker ikke å bli løftet opp, men han er veldig snill og kosete.

Exclamation_desat_24

Sort langhåret hannkatt savnes i Nannestad

Halvorsen er en sort langhåret hannkatt som forsvant fra Gardermoen hunde-og kattehotell natt til fredag 10. juli 2015. Han er kastrert og chippet. Han er noe reservert ovenfor fremmede.

Exclamation_desat_24

Dette valget handler om noe mer

Stadig kommer meldingen om at oljeindustrien bygges ned. Dette er en ventet utvikling. Den påvirker i korte trekk alt av inntekter som stat og kommune har. Norge er et land som har hatt kjærkommet store inntekter som har skapt en stor offentlig sektor og lav arbeidsledighet. Vår beskatning utenom oljeinntekter dekker ikke inn vårt offentlige forbruk og vi er avhengige av ekstrainntekter på lik linje som Hellas er avhengige av lån.

Exclamation_desat_24

Helsepleie utenfor psykolog-kontorene

HELSEPLEIE UTENFOR PSYKOLOG-KONTORENE

Exclamation_desat_24

NRK og lisens

Med jevne mellomrom dukker debatten opp om lisens til NRK igjen – fordi NRK mister markedsandeler. Spørsmålet er: Hvorfor mister NRK markedsandeler?

Exclamation_desat_24

#loggav i sumarnatta

Vi er midt i det nå, midt i teks­ten til As­laug Lyg­re, som var langt forut for den di­gi­ta­le, so­si­a­le angs­ten med det kor­te nav­net FOMO.

Exclamation_desat_24

Klassifiser røykere som narkomane

I lenger tid nå har jeg deltatt i diverse debatter angående legalisering av cannabis, og tro meg det har skapt storm. Nordmenn er ikke alltid like mottakelig for nye ideer selv om de viser seg å fungere bra i andre land. Jeg har derfor måtte innse at denne debatten kanskje ikke blir vunnet på flere år. Noe som er trist. Jeg trøster meg derfor med at man ikke trenger å gå alt for langt tilbake før motstanden mot at homofile skulle få gifte seg var stor, så man kan trøste seg med at folket vil komme til fornuft før eller senere.

Exclamation_desat_24

Arbeidslivskriminalitet

Statsminister Erna Solberg (Høyre) og arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Fremskrittspartiet) sier verbalt at de ønsker «en tøffere kamp mot arbeidsmiljøkriminalitet». Denne påstanden hevdes i VG 01.07.2015.

Exclamation_desat_24

Ad statsgjeld

I disse dager er begrepet “statsgjeld” kommet på dagsorden. USA, Hellas, Spania, Italia, England m.fl. topper den statistikken. Statsgjeld – er den enkelte nasjonens gjeld.

Exclamation_desat_24

Hvem er du, igjen?

Det jeg vir­ke­lig kun­ne tren­ge er an­sikts­gjen­kjen­ning.

Exclamation_desat_24

Barnevern for hvem?

I Aftenposten 30. juni setter Magne Raundalen og Willy-Tore Smith ord på en samfunnsutfordring som vi alle bør kjenne litt på. -Hva med barna som opplever overgrep,men ikke blir sett og hørt? Hvem er der for dem? “Det skal fortsatt være de barna som ikke blir oppdaget som skal holde oss våkne om natten”, fremhever de to psykologene i sitt debattinnlegg. Dette er en viktig korreksjon og et verdigrunnlag vi må bygge videre på også i vårt lokale barnevern, selv om vi har systemsvakheter. Vår empati med foreldre som føler seg kontrollert eller uthengt for sitt eventuelt sviktende foreldreansvar, må ikke gjøre oss blinde. Å være foreldre er et krevende oppdrag. Det beste for barna er åpenhet.

DET SKJER

Kalenderen blir i tillegg publisert på rb.no og i Romerikes Blad. Vi trykker et redigert utdrag, les vår prioriteringsliste

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i morgen, 29. juli kl. 18.00 Aur Prestegård
Person_gray
Bildet er malt av Berit Hauger . 6 medlemmer av maleklubben i Rælingen kunstforening stiller ut. Medlemmene er Anne Grøntvedt, Berit Hauger, Karen Johannessen, Ole Jon Ødegaard, Svein Andersen og Wenche Halvorsen.

Kampsaker

«Ahusbanen - Vi vil realisere Ahusbanen, dvs. forlenge T-banen fra Ellingsrud til Ahus. Senere videreføre banene til Lillestrøm Stasjon (Romeriksbanen)»

User_128x128
Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Nei til nedprioritering av pendlerbusser»

Ta standpunkt!
User_128x128Kjell.E
2 er positive
5 er kritiske

«Det siste ravinelandskapet i Rælingen må vernes mot leireuttak!»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128Kjell.E
8 er positive
4 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Romerike.no

Soner vi anbefaler

  • Joggeloggen — Følg Hege og Marianne på veien til halvmaraton
  • Galleriet — Del dine bilder og få dem på trykk i Romerikes Blad
  • Lillestrøm turistkontor — Dette er sonen som viser byen Lillestrøm og Skedsmo kommune fra sin beste side i tekst, film og bilder
  • Turtips Romerike Rundt — Turtips på Romerike er en sone for deg som er opptatt av turliv og friluftsliv sommer, høst, vinter og vår på…
  • Ferieminner i bilder — Her kan du laste opp dine beste feriebilder!
  • F 2.8 — Fotograf Roar Grønstad har startet sonen – for deg som brenner for fotografi!
  • Motorsykkel / MC / Biking — For alle som kjører på 2 hjul i svinga (og på retta)!