Romerike.no

Velkommen!

Romerike.no er en lokalsone hvor du kan diskutere nyheter fra rb.no, samtale om stort og smått, dele bilder og fortelle andre om ditt arrangement. Du kan også lage din egen sone. Lurer du på noe, ta kontakt! Hilsen Torill Hedum

Romerike.no anbefaler

Galleriet
Last opp dine fineste bilder – og del dem med andre.

Dyrehjelpen
Her kan du etterlyse dyr som er savnet eller melde fra om dyr som er funnet.

15063 medlemmer

Se alle

Romerike.no er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jo D. L.
2
Et innlegg av Per A.
7
Et innlegg av Arthur K.
16
Et innlegg av Gunn P.
1

Nyeste saker fra Origo-soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region.

Exclamation_desat_24

Ukastrert hankatt

Denne hankatten har vandret rundt nesten daglig på Bjerke i Sørum det siste året. Den er hverken kastrert eller merket. Hvis noen eier den vil vi gjerne ha beskjed. Kontakt Mona Bakken på tlf nr 98626559.

Exclamation_desat_24

påskeroser

PÅSKEROSER

Exclamation_desat_24

Et storting uten noen respekt for menneske rettigheter.

Exclamation_desat_24

Velkommen Hurdal Videregående Skole!

Det gleder en lokalpolitikers hjerte å se at prosjektene til Hoppensprett/Furuseth blir realisert et etter et. I Hurdal har vi ikke VGS og de alternativer som her settes i drift fra høsten 2016 blir kjærkomment. Både med nærhet til elevenes bosted, men også for valgfrihetens skyld. Det bør vel også komme frem at det vil koste brukerne penger som de foresatte må betale i motsetning til de offentlige skolene som er gratis, men fysisk milevis avgårde. Vi bor 100 meter fra den fremtidige VGS i Hurdal og med 2 barn som går i 9.klasse så skal vi selvfølgelig vurdere å benytte det fremtidige lokale tilbudet. En prat med ungene tas i dag. Uansett: Velkommen Hurdal VGS !

Exclamation_desat_24

Hvit hannkatt savnet fra Finstadbru.

Flux er en 4,5 år gammel, kastrert hannkatt. Han er helt hvit, har mellomlang pels, og veier mellom 5,5 og 6 kilo. Rundt halsen har han sannsynligvis et reflekshalsbånd med et blått hjerte med navn og kontaktinformasjon på. Han er ID-chippet, men har ingen tattovering i øret.

Exclamation_desat_24

Evolusjonens arm

Selveste Jens Stoltenberg fikk den visstnok til jul – selfiestanga.

Exclamation_desat_24

Kulturkortet utfordrer systemet.

At kulturhuset og kinoen er kommunal gjør det ikke lettere å organisere tilbudet slik at “vanskeligstilte” får tilgang til billige billetter. Det er de private selskapene som har avtalene som setter betingelsene for hvordan salene skal benyttes.

Exclamation_desat_24

LOKALDEMOKRATI ELLER ALTRUISME?

Altruismen er egoismens motpol, og har som utgangspunkt at det er riktig å handle på en måte som tjener samfunnet som helhet. I prinsippet er kommunepolitikeres mandat å handle til beste for egne innbyggere. Det kan derfor være forståelig at dette perspektivet utfordres når de inviteres som bidragsytere til vår tids største nasjonale dugnad; kommunereformen. Det er kanskje vel optimistisk å håpe at det i dagens kommunestyrer finnes en høy andel nasjonale strateger. En omstilling som i så stor grad har ambisjon om å forbedre måten vi forvalter felleskapets ressurser på, krever likevel at unødig ballast som steile partipolitiske fronter og uklok posisjoneringstrang sluses ut i politikkens avløpssystem i en tidlig fase. Det viktigste suksesskriteriet i det kommende kommunevalget ligger garantert i å gi tillitt til politikere som evner å balansere lokale hensyn opp mot regionale og nasjonale interesser.

Exclamation_desat_24

Opplevelser for vanskeligstilte ?

OPPLEVELSER FOR USYNLIGE OG VANSKELIGSTILTE ?

Exclamation_desat_24

En forbedret Arbeidsmiljølov

Regjeringen og sammarbeidspartiene er enige om at fast arbeid skal være hovedregelen, men det skal gis generell adgang til midlertidig ansettelser. Adgangen til dette blir redusert fra fire til tre år i forhold til hva som var i det opprinnelige forslaget. Avtalen åpner videre for ti timers arbeidssager etter individuelle avtaler. Den øvre grensen for mye du kan jobbe i løpet av en enkelt uke, begrenses til 50 timer. En gjennomsnittsberegning over en periode på åtte uker skal sikre at dagens rammer for månedsbasis og årsbasis holdes uendret. De er også enige om tiltak som skal styrke varslernes situasjon på en rekke arbeidsplasser. I tillegg innebærer avtalen at ingen bedrifter kan ha lavere bedriftsintern øvre aldersgrense enn 70 år. 70-årsgrensen for oppsigelse etter arbeidsmiljøloven heves til 72 år.

Exclamation_desat_24

Meld i fra!

En korrupsjonsskandale rulles opp i Nannestad, men kan korrupsjon også skje i andre kommuner? Det er det kun en måte å finne ut: Å anmelde forhold som lukter svidd. Lett er det ikke å være den som blåser i fløyta, for inntil lovbrudd blir påvist så er det den som sier i fra som er problemet. “Tenk å mistenkeliggjøre en samfunnstopp for noe så uhørt som snusk/ukultur/korrupsjon/penger under bordet”! Er det så mer korrupsjon i kommune-Norge enn denne saken i Nannestad? Selvfølgelig og dessverre, ja, og det får fortsette inntil noen anmelder forholdet. Meld i fra!

Exclamation_desat_24

Fant følgene innlegg på Facebook. Hva skal man si ?

Exclamation_desat_24

Arbeidstakere og trygdede betaler prisen

Det spiller ingen rolle hvem som styrer, var det mange arbeidstakere og trygdede som sa foran Stortingsvalget i 2013 – og en del av de stemte på de arbeidstaker-/ trygdefiendtlige partiene Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Exclamation_desat_24

For høy flyplassavgift på Gardermoen

I dag er det svært vanskelig å finne rimelige flybilletter fra Gardermoen. De bør gjøre som andre flyplasser som har sluppet til lavprisselskaper som Ryanair og Wizzair.

Exclamation_desat_24

Norwegian - internasjonalt symbol på fagforeningsknusing?

Skatteplanlegging, fagforeningsknusing og sosial dumping satt i system??? Er det akkurat det Bjørn Kjos og Norwegian skal være sitt varemerke?

DET SKJER

Kalenderen blir i tillegg publisert på rb.no og i Romerikes Blad. Vi trykker et redigert utdrag, les vår prioriteringsliste

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

torsdag 2. april kl. 12.00 til 16.00 Stirling Station
Tradisjonen tro er det Åpen Gård Arrangement på Stirling Station på helligdagene (røde dager) i påsken; torsdag og fredag pluss søndag og mandag (lørdag stengt). Gården har rundt 50 dyr og fugler og nå på våren er det ekstra spennende med klekking a… Les hele

Kampsaker

«Ahusbanen - Vi vil realisere Ahusbanen, dvs. forlenge T-banen fra Ellingsrud til Ahus. Senere videreføre banene til Lillestrøm Stasjon (Romeriksbanen)»

User_128x128
Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Nei til nedprioritering av pendlerbusser»

Ta standpunkt!
User_128x128Kjell.E
2 er positive
5 er kritiske

«Det siste ravinelandskapet i Rælingen må vernes mot leireuttak!»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128Kjell.E
8 er positive
4 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Romerike.no

Soner vi anbefaler

  • Joggeloggen — Følg Hege og Marianne på veien til halvmaraton
  • Galleriet — Del dine bilder og få dem på trykk i Romerikes Blad
  • Lillestrøm turistkontor — Dette er sonen som viser byen Lillestrøm og Skedsmo kommune fra sin beste side i tekst, film og bilder
  • Turtips Romerike Rundt — Turtips på Romerike er en sone for deg som er opptatt av turliv og friluftsliv sommer, høst, vinter og vår på…
  • Ferieminner i bilder — Her kan du laste opp dine beste feriebilder!
  • F 2.8 — Fotograf Roar Grønstad har startet sonen – for deg som brenner for fotografi!
  • Motorsykkel / MC / Biking — For alle som kjører på 2 hjul i svinga (og på retta)!