Romerike.no

Velkommen!

Romerike.no er en lokalsone hvor du kan diskutere nyheter fra rb.no, samtale om stort og smått, dele bilder og fortelle andre om ditt arrangement. Du kan også lage din egen sone. Lurer du på noe, ta kontakt! Hilsen Torill Hedum

Romerike.no anbefaler

Galleriet
Last opp dine fineste bilder – og del dem med andre.

Dyrehjelpen
Her kan du etterlyse dyr som er savnet eller melde fra om dyr som er funnet.

15025 medlemmer

Se alle

Romerike.no er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jørund H.
3
Et innlegg av Arthur K.
15
Et innlegg av Jørund H.
15
Et innlegg av Maria J.
1

Nyeste saker fra Origo-soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region.

Exclamation_desat_24

Appell ad Arbeidsmiljøloven

Appell 28_01_2015 – Otta.

Exclamation_desat_24

Barn og unges kommunepris

Kjenner du noen som har gjort en flott innsats for barn eller unge i Skedsmo?

Exclamation_desat_24

En mer fleksibel AML gavner både kunder, arbeidtagere og bedrifter.

Dagens Arbeidsmiljø er fleksibel og med de endringer som nå vedtas blir loven enda bedre. Det er en fordel for arbeidstakere og arbeidsgivere at forholdene legges til rette for mer fleksibel bruk av bemanning når det er behov for det. Fra før av jobbes det mye på lørdager uten at det har utløst behov for åpne barnehager på lørdager for arbeidernes unger. Om det nå skulle bli behov for åpne barnehager på lørdager og søndager, hva så? Skapes det behov for flere til å jobbe i både barnehager og butikker så er det en vinn-vinn situasjon for arbeidstagere. Både ved å få mer personlig frihet ved å kunne handle når de vil samt at fler arbeidsplasser skapes. Vikarbyråene har poppet opp som arbeidsformidlinger over det ganske land. I dag har vikarbyråene en stor markedsandel av arbeidsmarkedet på Romerike. Jeg mener at en enda mer fleksibel AML vil bidra til at det blir lettere for arbeidsgivere å kunne ansatte arbeidsfolk når AML blir mer fleksibel. således vil arbeidere lettere kunne få fleksible arbeidsforhold direkte med bedriftene og således kunne unngå vikarbyråene. Når antall arbeidstimer for året ikke skal økes, så er det ingen øket arbeidsbelastning noen skal bli utsatt for. At kunder og arbeidstagere får mer valgfrihet er til det gode. Som Fremskrittspartipolitiker vil jeg ikke tilbake til lørdagsstengte butikker og NRK-monopol. Vil du?
Exclamation_desat_24

Er det noe rart det er som det er?

-At vi fremdeles har guder i vårt lovverk og at barnehager og skoler fremdeles gir guder en plass i undervisningen. Når en får innspill om hvordan vår “moderne” kristene tradisjon ble innført? Artiklen i Vårt Land, relatert til Professor Øystein Rians bøker gir jo en god innføring i hvorfor det henger i ennå! Det er vel snart på tide å la gudene få status på linje med vetter, huldre, troll og nisser!

Exclamation_desat_24

Flertall for et atomvåpenforbud

Et forbud mot atomvåpen er etterlengtet. I Dagsavisen den 22. januar kunne man lese at åtte av ti nordmenn mener Norge bør arbeide aktivt med å forby atomvåpen. Resultatet var hentet fra en spørreundersøkelse foretatt for Norsk Folkehjelp og er en klar tale fra folket. Dette må utenriksminister Børge Brende lytte til.

Exclamation_desat_24

NRK programmet "Debatt"

Politiske debatter har dessverre blitt mer et “idolprogram” enn realitetsorientert opplysende debattprogram. Generelt utarter programmene seg slik: To parter settes opp mot hverandre – hvor målet synes å være at den som har den morsomste/ mest treffende replikken blir stående som en slags «vinner» av debatten. Det eneste som snart mangler i slike programmer, er avstemningsknappen på hvilken debattant som er mest underholdende, og at folk skal ringe inn og stemme på hvem som var «best» i debatten, med distraherende dansere i bakgrunn.

Exclamation_desat_24

Ut av skapet - Kamp mot stigma av uføre

UT AV SKAPETKAMP MOT STIGMATISERENDE HOLDNINGER

Exclamation_desat_24

FEST

FEST

Exclamation_desat_24

AP SINE ÅTTE ÅR : NORGE GÅR SÅ DU SUSER.

Etter åtte år med rød-grønn regjering, har vi blitt fortalt at Norge aldri har gått, bedre, vi er verdens beste land og bo i. Mens de fleste Europeiske land, og USA og Asia har slitt, så har Norge gått med store overskudd på handelsbalansen.

Exclamation_desat_24

Baltus savnet

Baltus ble sluppet ut 13.45 onsdag 13 januar. Han har ikke kommet hjem igjen, og vi er bekymra.

Exclamation_desat_24

Paris Aftermath

Terroranslaget mot forlaget Charlies Hedbo og gisseldramaet i den jødiske kosherbutikken i sentrale Paris berørte sterkt de fleste av oss siste uke. Og det ble ikke bedre ved at begge politijaktene også endte dårligst mulig sett med europeiske øyne. Nemlig med at samtlige gisseltakere ble skutt og drept at fransk politi.

Exclamation_desat_24

FrP prøver og lure lønnsmotagere og pensjonister trill rundt.

Nå har jeg sett litt på hvordan skatter slår ut for uføretrygde. Det jeg nå skriver kan variere litt, så tallene er ikke helt riktig, men forteller en god del om hvordan FrP først og fremst handler og tenker.

Exclamation_desat_24

Nyttårsønske for Groruddalen

NYTTÅRSØNSKE FOR GRORUDDALENGRORUDDALEN KOMMUNE (?)

Exclamation_desat_24

Sort katt med navn Lusa savnet.

Hun lyder navnet Lusa, er 9 år gammel, mindre enn vanlig og veldig kosete.

Exclamation_desat_24

Hvordan bygge nye kommuner?

Det å bygge en kommune, kan sammenlignes med når man planlegger å bygge et hus. Et hus trenger en grunnmur, et hus og et innhold.

DET SKJER

Kalenderen blir i tillegg publisert på rb.no og i Romerikes Blad. Vi trykker et redigert utdrag, les vår prioriteringsliste

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i morgen, 30. januar kl. 18.00 Kommunestyresalen i Skedsmo
Person_grayPerson_gray
Velkommen til Årsmøtet i Skedsmo Arbeiderparti På dagsorden står: Sak 1. Åpning Sak 2. Konstituering Sak 3 Valgkampen – Innledning v/Halvard Ingebrigtsen Sak 4. Årsberetning 2014 Sak 5. Regnskap - Revisors innberetning - Desisjon… Les hele

Kampsaker

«Ahusbanen - Vi vil realisere Ahusbanen, dvs. forlenge T-banen fra Ellingsrud til Ahus. Senere videreføre banene til Lillestrøm Stasjon (Romeriksbanen)»

User_128x128
Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Nei til nedprioritering av pendlerbusser»

Ta standpunkt!
User_128x128Kjell.E
2 er positive
5 er kritiske

«Det siste ravinelandskapet i Rælingen må vernes mot leireuttak!»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128Kjell.E
8 er positive
4 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Romerike.no

Soner vi anbefaler

  • Joggeloggen — Følg Hege og Marianne på veien til halvmaraton
  • Galleriet — Del dine bilder og få dem på trykk i Romerikes Blad
  • Lillestrøm turistkontor — Dette er sonen som viser byen Lillestrøm og Skedsmo kommune fra sin beste side i tekst, film og bilder
  • Turtips Romerike Rundt — Turtips på Romerike er en sone for deg som er opptatt av turliv og friluftsliv sommer, høst, vinter og vår på…
  • Ferieminner i bilder — Her kan du laste opp dine beste feriebilder!
  • F 2.8 — Fotograf Roar Grønstad har startet sonen – for deg som brenner for fotografi!
  • Motorsykkel / MC / Biking — For alle som kjører på 2 hjul i svinga (og på retta)!